Tip Bersalin dan Berpantang, Tip Pemakanan

Jaga pantang bersalin dan lepas habis pantang

Para ibu, adakah anda jaga atau tidak semasa dalam pantang bersalin? Ada orang tidak jaga sebab lihat mereka yang tidak jaga pantang sihat.  Golongan muda jarang ambil berat tentang perkara ini. Termasuk saya juga masa bersalin anak sulung. Mujur mak saya ada. Kerap kena tegur. Rasa sihat, jadi tak kisah sangat. Bila kena tegur, kena le buat juga. Bertungku, bertangas, bengkung, berurut dan amal herba.

Lepas berhenti kerja dan cebur bisness berkaitan bersalin & berpantang ni, banyak ilmu dapat. Syukur mak saya ada, jaga masa pantang dan tak banyak masalah sekarang. Ada pelanggan saya datang mengadu sakit badan, masuk angin sebab tak jaga pantang. Dah masuk anak ke-3 ke atas (ada baru masuk anak ke-2), mula rasa badan tak sebab itu tak sedap ini. Bayangkan badan kita alami perubahan 9 bulan, tetiba berubah pula selepas bersalin dan kita abaikan saja. Kesannya tak dirasai serta merta. Bila makin berumur (belum tua),  rasa sakit sendi, banyak angin dan ada dah alami lemah tenaga batin (bukan laki saja yang kena!)

Jadi jagalah pantang bersalin kita. Amalan turun temurun kita mempunyai kebaikan. Namun pastikan cara yang betul. Dapatkan maklumat yang betul. Sebab ada juga amalan yang buruk.

Amalan ini sebaiknya berterusan walau dah habis pantang.

Saya ingin kongsi amalan selepas berpantang dengan produk NR (Nona Roguy). Banyak produk lain dipasaran boleh digunakan. Saya amalkan produk NR (Nona Roguy), jadi saya kongsi di sini.

Untuk proses pembersihan badan, amal minum Akar Herbanika Nona Roguy setiap hari. Kemudian amalkan samada Phytonatal, Phytocleanse atau Phytocleanse Plus mengikut keperluan badan. Amalan ini dapat membuang lemak berlebihan dan toksin dalam badan. Ini juga satu cara untuk menurunkan berat badan. Badan terasa sihat.

Untuk membantu kesegaran dalaman badan, amalkan Madu Tenaga Segar Nona Roguy dan Madu Nona Harmonis Nona Roguy. Madu Nona Harmonis ini bagus untuk para isteri dan mereka yang telah berumur 35 tahun ke atas. Untuk ibu lepas bersalin, mampu membantu merapatkan saluran faraj dan memperbaiki hubungan suami isteri. Untuk amal produk ini, perlu lakukan proses pembersihan badan terlebih dahulu.

Secara luaran, boleh bersihkan badan setiap hari dengan Sabun Dhia. Untuk atasi masalah keputihan boleh guna Barragel. Cuci alat sulit selepas setiap kali buang air. Barragel juga boleh digunakan untuk mereka yang alami masalah kulit. Boleh guna seperti sabun.

Untuk maklumat lanjut produk ini boleh layari www.nonaku.com atau www.mamadamia.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *