Tip Penyusuan

Kuasa minda untuk menambah susu ibu

Fikirkan secara positif, kuasa minda anda sebenarnya mampu membantu anda menghasilkan susu ibu dengan lebih banyak.

Terdapat beberapa kaedah yang boleh digunakan untuk menggunakan kuasa minda anda ini.

Persekitaran memainkan peranan yang penting agar rasa selamat dan selesa ketika menyusu bayi atau memerah susu ibu. Jadi cuba buang elemen-elemen yang menyebabkan timbul perasaan negatif. Mungkin pergi ke bilik yang lebih senyap tanpa ahli keluarga terutama jika ada ahli keluarga yang tidak membantu dan mengalakkan susu ibu ini. pasang muzik atau ayat al Quran yang memberi ketenangan pada anda. Tarik nafas secara pelahan dan mendalam untuk membersihkan fikiran dan badan daripada perasaan tegang.

Faktor persekitaran ini boleh berubah suatu masa nanti apabila tahap keyakinan meningkat dan minda anda tidak akan terpengaruh lagi dengan persekitaran yang sibuk.

Jika terasa susah untuk bertenang, cuba cari sesuatu yang anda suka untuk manjakan diri anda. Mungkin mandi yang menyegarkan diri anda, minum minuman yang sedap sementara seseorang menjaga sekejab bayi anda. Mungkin boleh berjalan-jalan seketika diluar sambil menyedut udara luar rumah. Ada kala walau beberapa ketika sahaja, mampu memberi kesan tenang kepada anda.

Ada kala ejeksi pengeluaran susu ibu terjadi disebabkan keadaan tertentu. Mungkin bila minum minuman tertentu secara atomatik susu akan keluar yang sebenarnya mempunyai kaitan dengan kuasa minda. Bila minum susu akan keluar atau kadang hanya memikirkannya juga mampu mengeluarkan susu. Anda boleh belajar untuk mengaktifkan pengeluaran susu ibu dengan memikirkan dan mengambarkan perkara itu berlaku.

Contohnya bayi menangis boleh menyebabkan berlakunya ejeksi susu ibu. Mungkin ada yang membayangkan sesuatu yang menyamankan seperti taman bunga yang indah mampu memberi kesan. Jika anda bersungguh-sungguh membayangkannya untuk mencipta situasi sensasi secara fizikal dan emosi, lebih mudah menstimulasikan respon pada ejeksi susu ibu.

 

Promosi masih berlangsung sehingga 30 Jun 2012. Sila layari website kami atau hubungi kami 03-6141 8544 (waktu bekerja)

www.mamadamia.com

www.mybengkung.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *