Tip Kesihatan, Tip Pemakanan

Cyst hilang dengan Nona Roguy II

Sejak saya ceritakan mengenai pengalaman saya tentang ovarian cyst dan pengamalan NR, saya banyak mendapat pertanyaan mengenai rawatan untuk ovarian cyst dan endometriosis.

Siapa pernah atau sedang alami memang rasa tertekan. Ia akan mengganggu hormon badan, period jadi tidak teratur dan paling teruk adalah sukar untuk hamil. Saya sendiri dulu alami endometriosis dan amat risau tidak akan dapat anak. Tapi saya percaya walau apa kepercayaan perubatan moden, tidak akan dapat melawan ketentuan Allah.

Keluarga saya memang ada masalah dengan rahim. Adik saya ada PCOS. Menurut doktor sukar untuk dia mengandung. Dia amat tertekan, ada juga jururawat yang memperkecilkan usaha dia untuk mengandung. Ada kata tak ada harapan untuk ada anak.. Jawapan saya senang, sedangkan Mariam yang tidak ada suami Allah mampu lahirkan Nabi Isa a.s, jadi tak perlu risau dengan kata-kata orang. Usaha dan doa banyak-banyak. Tekanan akan menyebabkan lebih sukar mengandung. Dan jawapan kepada semua nya, saya kini mempunyai 4 anak dan mengandung anak ke 5, adik saya telah mempunyai seorang anak dan sedang mengandung anak ke-2.

Perubatan moden vs tradisional.

Ummp. Saya sendiri pertama kali alaminya, cuba perubatan moden dulu. Ini kerana ketika itu tidak mengetahui mengenai ada rawatan tradisional yang berkesan. Lagipun mudah jumpa doktor pakar yang banyak. Saya jalani laparoscopy, dan lepas itu ambil pil-pil tertentu. Saya alami kesan sampingan yang menyakitkan selama beberapa bulan sepanjang ambil ubatan tu. Dan ada mereka yang hubungi saya mengenai masalah ini mengalami masalah yang sama.

Sejak beberpa tahun saya amal pakai NR untuk kegunaan harian, jadi saya percaya keberkesanannya. Bila doktor sahkan saya alami ovarian cysts, saya tak teragak-agak cuba amal NR. Mungkin jika amal makan Phytox, ovarian cysts tidak ada. Ketika tu saya menyusu anak jadi saya tidak amal makan Phytox takut susu kering. Lepas berhenti menyusu tak teringat nak makan. Mula-mula amalkan untuk cysts tu kesannya agak teruk dari segi pembuangan air besar. Perut terasa memulas beberapa hari. NR pun memang dikenali dengan sistem begini. Semakin lama semakin baik. Saya ada beritahu doktor saya, saya ingin cuba NR. Dia suruh datang semula lepas 3 bulan. Betul memang hilang.

Biasanya dalam perubatan moden ni, tiada pantang larang dari sudut pemakanan. Seingat saya lepas pembedahan, doktor tidak nasihatkan diet yang betul. Sebenarnya diet yang betul juga penting. Penyakit ini juga boleh berpunca dari pemakanan yang tidak sihat atau betul. Jika perubatan tradisional akan ada pantang larang dari pemakanan harian. Penting dapatkan nasihat dari mereka yang arif. Jangan dengar atas orang. Nanti patut boleh tidak boleh makan 3 jenis makanan jadi tidak boleh makan 30 jenis makanan pula. Atas sebab begini menyebabkan orang tidak percaya kepada rawatan secara tradisional. Tiada keseragaman.

Menurut konsultan NR, telah ramai yang mencuba dan berjaya. Mungkin mereka perlu kumpul testimonial. Produk mereka ini telah berada lama di pasaran namun kurang pendedahan untuk rawatan masalah dalam rahim. Saya yakin produk NR ini boleh menjadi alternatif kepada perubatan moden untuk mereka yang ingin mencuba. Dapatkan nasihat dengan konsultan. Tidak semua stokis/agensi NR yang arif.

Berikut stokis-stokis saya. Jika berminat untuk menjadi stokis di Lembah Klang, boleh hubungi saya.
Stokis NR Putrajaya – Pn Norazleen 013-2776305 ,
Shah Alam/Klang Pn Siti Zurinah 019-3553595

Perhatian!
Terdapat banyak pertanyaan mengenai produk untuk hilangkan cysts. Boleh hubungi konsultan NR Pusat Rawatan Taman Tun Dr Ismail di talian 03-77100137. Untuk pertanyaan mengenai pengalaman saya boleh email ke sales@mamadamia.com. Saya terpaksa disable sebarang komen atas sebab terdapat gangguan pada blog saya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *